Оптимизиране на машините.
Управление на машината и оптимизиране на мощността директно от кабината. Нищо не може да замени дългогодишния опит на квалифицирания водач на машината. Нашите системи се възползват от неговата интуиция за правилните настройки във всяка ситуация, което позволява винаги да се постигне оптималното действие на машината.

AUTO FILL.
AUTO FILL се основава на принципа на дигиталния триизмерен анализ на изображението. Чрез оценка на картината от камерата, системата е в състояние да определи както външните кантове, така и нивото на напълване в ремаркето. Допълнително системата може да определи и мястото на постъпване на реколтата в ремаркето. По този начин разтоварващата тръба се насочва по дължина или напречно на оста на машината.

CRUISE PILOT.
CRUISE PILOT на CLAAS автоматично регулира оптималната скорост на прибиране на реколтата. При това, в зависимост от режима на движение, системата използва различни параметри. CRUISE PILOT работи предвидливо и реагира преди да възникнат върхови натоварвания в работните органи. Така Вашият LEXION винаги се движи оптимално и повишава ефективността на кампанията.

CEMOS.
Системата за оптимизиране на машините CEMOS постоянно намира правилната настройка на комбайна: по отношение на мощността, качеството, сигурността и ефективността. Предварителните настройки на CLAAS за средните стойности на културите са на практика подходящи за всякакви жътвени условия, но по правило предлагат и възможности за допълнително оптимизиране.

CEMOS AUTOMATIC.
CEMOS AUTOMATIC непрекъснато регулира отделянето на остатъчното зърно и очистването, и по този начин непрекъснато адаптира машината към условията на прибиране на реколтата. Така се осигурява максимална производителност и оптимална чистота на зърното при минимален разход на гориво. Водачът само активира автоматичните функции.