Изключително силният активен култиватор KG запазва винаги зададената работна дълбочина, независимо от това дали почвата е разорана, култивирана или изобщо не е обработена дори и при тежки почви, заради „захващащите зъбци“ в почвата. „Захващащите зъбци“ раздробяват почвата отдолу. По такъв начин не се образуват смазани слоеве.

Благодарение на разслояващия ефект на повърхността се отмятат по-грубите буци пръст. По-фините остават в семенното легло, за да осигурят най-благоприятни условия на покъл- ване. По такъв начин посевният материал попада в зоната с фина почва. Грубите буци на повърхността предпазват от затлачване, изсъхване, ерозия. Системата „Roller Drill“ с валяк с пръстеновидни клинови профили, ботуш RoTeC-Control и зъбна брана с уплътняващи ко- лела осигуряват подобрено поникване на посевния материал и по-високи добиви.

Система за бърза смяна на зъбците за рота- ционни брани и ротационни култиватори: зъбците се вкарват в джобовете на техните държачи и се осигуряват с шплинтов болт. По-лесно и по-бързо решение няма.

Разгледай брошурата тук

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clear formИзпрати

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.